ESTENG
Koolituskalender
registreeru
   Ostukorv on tühi
    Facebook Skype Twitter

Veinikoolitus
ROSÉ VEINID- SUVI ALAKU!
 
Kevad on juba kanda kinnitanud ning peagi on saabumas ka rosé veinide kõrghooaeg. On just rosé vein ju unikaalne nii piknikukorvis, päikselisel päeval terrassil nautimiseks või suviselt kergete roogade kõrvale. Rosé veinid on Eesti turul kohati ehk isegi ebaõiglaselt vähe tähelepanu saanud, mille võib vast vähemalt osaliselt meie üsna lühikese suve arvele kirjutada. On ju tegelikult ka rosé veinide valik igati rikkalik, mitmekülgne ja kirev ning põnevaid näiteid leidub igale maitsele. Sel koolitusel asume neid koos avastama. Maitseme seitset rosé veini erinevaist maailmapaigust ning maitsemeelte puhastamiseks pakutakse suupisteid ja vett.
 
Koolituse kestvuseks on ca 2,5 h
 
Teemad:
1)      Roséde ajaloost
2)      Rosé veinide valmistamine
3)      Tähtsaimad roséde piirkonnad
4)      Rahvaveinide piirkonnad
5)      Rosé vein ja toit
6)      Küsimused, arutelu
 

VEINI ABC

Koolituse käigus omandatakse baasteadmised veini ajaloost, valmistamisest, olulisematest veinipiirkondadest, viinamarjasortidest ning kuulsamatest veinidest. Koolitus sobib inimestele, kellele veinimaailm huvi pakub ning kes soovivad end sellega lähemalt kurssi viia. Peale Veini ABC läbimist saate poes veini valimisega juba hoopis kergemini hakkama ning omandate palju uusi huvitavaid teadmisi veinimaailmast. Lisaks areneb ka veinidega seotud sõnavara, õpitakse veine hindama ning iseloomustama. Samuti saab kaasa koolitusmaterjali.

 
Koolituse käigus maitstakse ühiselt seitset erinevat veini erinevatest riikidest ning maitsemeelte puhastamiseks pakutakse erinevaid suupisteid ja vett.

Hiljem on võimalik nii koolitusel maitstud veine kui ka muid värvikaid veinielamusi soetada kõrvalasuvast MinuVine kauplusest -10% soodsamalt!

Koolituse viib läbi MinuVine veinipoodide veiniekspert Mirje Reinujaan.
 
Koolituse kestuvseks on ca 2,5 tundi.
 
Teemad:
1)      Veini ajalugu
2)      Veini valmistamine
3)      Veinide degusteerimine ja iseloomustamine
4)      Veini hoiustamine ja serveerimine 
5)      Toidu ja veini sobitamine
6)      Olulisemad viinamarjasordid
7)     Tähtsamad veinipiirkonnad
8)      Küsimused, arutelu

LÕUNA-AMEERIKA VEINID

Lõuna-Ameerika tundub ehk eestlasele pigem eksootilise kantsina, kuid sealset veini armastame ja tunneme küll. Nimelt tarbib eestlane viimastel aastel kõige enam just Tšiilist pärit veini ning ka Argentiina osakaal kasvab tõsuvas joones. Kadunud Eesti veini Homerost, Kalev Keskküla, tsiteerides on isegi väidetud, et Tšiilis olevat iga aastakäik klimaatiliselt sama hea kui Bordeaux´s kord kümne aasta jooksul. Ehk on ka see ka üks põhjuseid, miks eestlasigi viimasel aastakümnel üha enam Lõuna-Ameerika veiniriiulite vahele tõmbab. 

Koolituse käigus tutvume lähemalt Lõuna-Ameerika kolme veiniriigiga (Tšiili, Argentiina, Uruguai) ning põgusalt vaatame ka väiksemaid tootjamaid. Maitseme ühiselt seitset erinevat Lõuna-Ameerika veini Tšiilist, Argentiinast ja Uruguaist ning maitsemeelte puhastamiseks pakutakse suupisteid ja vett.

Hiljem on võimalik nii koolitusel maitstud veine kui ka muid värvikaid veinielamusi soetada kõrvalasuvast MinuVine kauplusest -10% soodsamalt!
 
Koolituse viib läbi MinuVine veinipoodide suurepärane veiniekspert Mirje Reinujaan.

Koolituse kestuvseks on ca 2,5 tundi.
 
Teemad:
 
1) Lõuna-Ameerika veinilugu
2) Tšiili - sealsed sordid, väärisveinide piirkonnad ning ilmastik-pinnastik
3) Argentiina - sealsed sordid, väärisveinide piirkonnad ning ilmastik-pinnastik
4) Uruguai - sealsed sordid, väärisveinide piirkonnad ning ilmastik-pinnastik
5) Tšiili, Argentiina, Uruguai rahvaveinid ja nende piirkonnad
5) Muud Lõuna-Ameerika veiniriigid
6) Etikettide lugemine ja terminoloogia
7) Küsimused, arutelu

Püüame ühekoos Lõuna-Ameerika fenomeni paremini mõista. Tule teeme koos Kolumust!